Veelgestelde vragen

Jullie zijn zo goedkoop, wordt er reclame van KaartOmatic op mijn drukwerk meegedrukt?
Absoluut niet, alleen jij bepaald wat er op het drukwerk komt. Reclame op drukwerk komt niet erg professioneel over!

Ik zie dat alle kaarten op 350 grams papier worden gedrukt, en de posters op 120 grams papier. Kan ik ook voor ander papier kiezen?
Wij drukken alleen met deze 2 papiersoorten, zodat we alle orders kunnen bundelen voor onze drukpers. Daardoor kunnen wij voor de zeer lage prijzen aanbieden.
Maar het papier is wel van topkwaliteit en zeer geschikt voor het aangeboden drukwerk.
350 grams papier is erg stevig en professioneel. Andere aanbieders drukken vaak op 280 grams papier of nog minder.

Zijn de kaarten goed beschrijfbaar?
Het gebruikte papier is helderwit halfmat en uitstekend beschrijfbaar!
De kaarten zijn voorzien van een licht glanzende beschermlaag voor bescherming en mooie uitstraling. Maar dus geen glanslaminaat zoal een fotokaart.

Hoe lang wordt mijn ontwerp op jullie server bewaard, zodat ik later kan nabestellen?
Wij zullen de ontwerpen minimaal 2 jaar bewaren. In de orderbevestigings e-mail staat een nabestellink, je hoeft deze maar aan te klikken en je komt in het ontwerpvenster. Hier kan je dan eventueel gratis wijzigingen aanbrengen en weer nabestellen.

Kost het extra om de achterkant ook full-color druk te maken.
De achterkant van de kaarten kan net zo worden opgemaakt als de voorkant.
met dezelfde mogelijkheden, dus ook afbeelding plaatsen en teksten toevoegen.
Natuurlijk alles full-color druk.
Er zijn geen extra kosten, ook niet als je meerdere afbeeldingen upload.
  TIPS BIJ HET OPMAKEN VAN TEKST:

BELANGRIJK.........

Wilt je haarscherpe teksten? Maak deze dan op via onze site.
Als je zelf een compleet kaartje met teksten upload, dan worden de teksten als afbeelding afgedrukt. De teksten zijn dan pixels geworden en wat korrelig, niet zo mooi!
Dus afbeeldingen wel uploaden maar de teksten via onze generator invoeren!
  
Tekstblokjes maken:
Je kunt zoveel tekstblokjes maken als je maar wilt, zowel op de voor- als de achterkant.
Om een tekstblokje te maken klikt je op -
Nieuwe tekst -  (rechtsboven het opmaakvenster) daardoor verschijnt er in invul venster - Type hier de tekst in. Druk op klaar en het tekstblokje springt in het opmaak venster.
Tekstblokjes opmaken:

Om een tekstblokje op te maken, de tekstblok één maal aanklikken. (Eerst even naast het venster klikken) Nu kunt je opmaken met behulp van het opmaakgereedschap dan boven het werkblad zichtbaar is.

Van links naar rechts:
Lettertype - Keuze uit verschillende lettertypen
Tekstgrootte - Door de klikken op kleine of grote A wordt de tekstgrootte kleiner of groter (rechtsonder in het Info schermpje kunt de gekozen lettergrootte zien)
Regelafstand - Groter of kleiner maken.
Uitlijning - Links uitlijnen, centreren of rechts uitlijnen
Kleur - Klik op het kleurbolletje en je kunt de tekstkleur kiezen
Volgorde - Als je een achtergrondkleur of een afbeelding gebruikt kunt je hier kiezen wat op de voorgrond komt, het tekstblokje of de afbeelding, probeer maar even uit, het is dan direct duidelijk.
Roteren - Als je op Roteren klikt verschijnt er een cirkeltje om de tekst. Klik op het cirkeltje en hou de muis ingedrukt, nu kunt je met muis de tekst roteren.
Verplaatsen van de tekst - Heel simpel, klik op te tekst hou de muis ingedrukt en versleep de tekst.
Voor alle duidelijkheid, met de knop rechtsboven kunt je het kaartje omdraaien, om de achterkant op te maken.


TIPS BIJ UPLOADEN FOTO’S:


Een afbeelding of foto uit onze bibliotheek of je eigen foto?:

Na het opstarten van de ontwerpgenerator kiest je het type kaart en maak dan de keuze voor een liggende of staande kaart. Als je wilt ontwerpen met eigen afbeeldingen of eigen foto’s kunt je direct verder met Start met ontwerpen. Als je een keuze wilt maken uit onze bibliotheek voor een achtergrond of foto kunt je twee dingen beslissen. Je selecteert bij de categorie een groep achtergronden en klikt op de achtergrond van je keuze. Of start direct met ontwerpen en dan kunt je alsnog tijdens het ontwerpen afbeeldingen uit onze bibliotheek ophalen.

Je eigen foto uploaden:

Rechtsboven de ontwerpruimte klikt je op Nieuwe foto. Je kunt nu kiezen uit onze bibliotheek of rechtsonder kiezen voor Afbeelding uploaden. Als je kiest voor uploaden kunt je daarna via Bestand selecteren op je eigen computer een afbeelding of foto kiezen, OPGELET alleen JPG afbeeldingen uploaden! De voortgang van het uploaden is zichtbaar in de pijl. Als het uploaden gereed is verschijnt je afbeelding in de Fotobibliotheek onder de categorie Eigen afbeeldingen. Bij een groot bestand kan dit 10 of 20 seconden duren. Klik nu op de bestandsnaam naast je foto. De foto nu is zichtbaar in het ontwerpvenster. BELANGRIJK! Zorg altijd dat je achtergrond een paar mm groter is dan het witte venster. Dus altijd aan alle kanten de achtergrond tot in de grijze rand plaatsen. Als de cursor op de foto geplaatst wordt ziet je rechtsonder een rood driehoekje, hiermee kunt je de foto groter of kleiner maken. Klik op het driehoekje en hou de muisknop ingedrukt, nu kun je de foto groter of kleiner slepen. Verplaatsen is eenvoudig, de cursor op de foto, muis ingedrukt houden en de foto verslepen.
© Kaartomatic.nl - Algemene voorwaarden - Disclaimer - Realisatie: IT-Ernity B.V.